DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesi Belediyesi'nden bir süre önce işten çıkarıldığı belirtilen 30 yaşındaki H.Y., bugün hem kendisini, hem de belediye binasını benzin dökerek yakmak istedi. H.Y., polis ve belediye çalışanları tarafından etkisiz hale getirildi.
BDP'li Bağlar Belediye binasına akşam saatlerinde elinde benzin bidonuyla gelen H.Y., güvenliği geçerek girdiği bina içinde elindeki benzini üzerine ve yerlere dökerek kendisi ve binayı yakacağını söyledi. H.D.'nin üzerindeki çakmağı çıkarması üzerine belediyenin giriş katı tahliye edilerek polise haber verildi. Olay yerine polis, itfaiye sağlık ekipleri sevk edilirken, evrak odasına giren H.Y., buraya da benzin döktü.
Polis ve itfaiye ekipleri elindeki çakmak bulunan H.Y.'yi ikna etmek için uzun süre çaba harcadı. Haksız yere işten çıkarıldğını söyleyen H.Y.'nin ikna edilmesi için bu kez bir psikolog çağırıldı. Psikologun ikna etmeye çalıştığı sırada bir fırsatını bulan polis, H.Y'nin elindeki çakmağı alarak, kendisini de etkisiz hale getirdi.
Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından H.Y., ile ilgili soruşturma başlatıldı. CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)