Felat BOZARSLAN-Canan ALTINTAŞ/DIYARBAKIR,()- DİYARBAKIR Cumhuriyet Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 400 hükümlüye bu akşam iftar yemeği verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında düzenlenen iftar programında açık cezaevinde bulunan 400 hükümlüye iftar yemeği verildi. Programa Diyarbakır Cumhiriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyanet İşleri Başakanlığı Daire Başkanı Kadir Dinç ile çok sayıda davetli katıldı.

Duaların okunmasıyla başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Dinç, esas mahkum olanların nefsine ve öfkesine esir olanların olduğunu belirterek, "Esas mahkum olanlar nefsine, duygularına ve öfkesine esir olanlardır. Allah hiç günah işlememiş gibi günahlarımızı affetsin" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz rü cezaevlerin manen gelişmesinde Diyanet İşleri Başkankığı ve il müftülüğünün katkısının büyük olduğunu belirterek, "Geçen sene böyle bir programın Anakara'da yapıldı. Televizyonda görmüştüm, görev yaptığım bir yerde bizde yapmak istedik. Kısmet Diyarbakır'da yapmak oldu. Hükümlü arkadaşlarımızın en yakın zamanda aileleri ile birlikte iftar yapmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından cezaevinde hükümlü bulunan ve müftülük görevlilerince Kuran'ı Kerim öğrenen hükümlülere ödülleri verildi. Hükümlülerin bir an önce ailelerine kavuşması yönünde yapılan duaların ardından, davetliler topluca iftar açtı. Başsavcı Ramazan Solmaz, oturduğu masaları gezerek hükümlülerin sorunlarını dinledi.

FOTOĞRAFLI