- BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü geleceği Diyarbakır'da 'Protokol yolu' olarak bilinen 1 kilometrelik bozuk yol, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, asfaltlanmaya başlandı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı da, havalanı girişinde, üzerine Başbakan'ın fotoğrafının bulunduğu Kürtçe ve Türkçe 'Çözüm sürecinin ve kardeşliğin mimarı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır' yazılı afişler astı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile hafta sonunda geleceği Diyarbakır'da hazırlıklar sünüyor. Başbakan'ın havaalanında indikten sonra geçiş güzergahı olan 'Protokol yolu' olarak bilinen havalanı ve Kuruçeşme arasındaki 1 kilometrelik bozuk yol, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanmaya başlandı. Havaalanı Kavşağı'ndan Kuruçeşme Mevkii'ne kadar olan bölüm, trafiğe kapatılırken, havaalanı ile şehir bağlantısı ise İskanevleri ve Yeniköy Mezarlığı güzergahından yapılıyor.
Yolların kapatılması nedeniyle bu güzergahta trafik sıkışıklığı görüldü. Araç sürücüleri, ana yollara çıkmak için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı.
Öte yandan AK Parti İl Başkanlığı, havaalanı girişine, üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak, "Çözüm sürecinin ve kardeşliğin mimarı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır" geliyor yazısı ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu afişler astı.