Felat BOZARSLAN- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, KESK Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde toplumsal gösterilerde hayatını kaybeden çocukların ve Uludere'de sınırda uçakların bombalaması sonucu ölen 34 kişiden 5 çocuğun annesi bir araya geldi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kadın Komisyonu tarafından Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesindeki bir parktaki 'Roboski Anıtı' önünde Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Uludere olayında çocuklarını kaybeden 5 kadın ile toplumsal gösterilerde çocukları ölen anneler buluşturuldu. Düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte KESK adına yapılan açıklamanın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak bir konuşma yaptı.
Çözüm süreci nedeniyle can kayıpları yaşamadığı bir sürece girildiğini anlatan Gültan Kışanak, "Ancak, toplumsal gösterilerdeki şiddet nedeniyle can kayıpları devam ediyor. Roboskili anaların hiç bir talebinin karşılanmadığı bir süreçte bulunuyoruz. Roboski çok çarpıcı bir konu ve istenirse kolaylıkla anaların acıları dindirilebilir. Savaş uçaklarıyla paramparça edilmiş 34 insanımız ve onların anneleri var. Yapılabilecek tek şey bu talimatı verenlerin yargı önüne çıkarılmasıdır" dedi. Bir anne olarak yüreğini Uludereli anaların yüreğine kattığını söyleyen Kışanak, "Onların acısını hissediyorum ve bu acının dinmesi için onlarla birlikte feryat ediyorum, isyan ediyorum" diye konuştu.
Kışanak'ın konuşmasının ardından Uludere'de savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğraflarının bulunduğu pankart etkinlik alanına getirildi. Pankartın getirilmesi üzerine Uludereli kadınlar gözyaşlarına boğuldu. Pankartta oğlu Servan Encü'nün fotoğrafını öperek gözyaşı döken Leyla Encü, etkinlik için toplanan kadınları ağlattı. Bu sırada Uludereli bir anne de ölen oğlundan kalan ayakkabıyı çıkararak gözyaşları içinde pankartın üstüne koydu, ardından ağıt yakıldı.

 

BB,FB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)