DİYARBAKIR'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, 7 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi. Tören sırasında duygusal anlar yaşandı.
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Kara ve Hava Şenitliği'nde düzenlenen törene, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Vali Mustafa Cahit Kıraç, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, askerler, gaziler ve öğrenciler katıldı. Sağanak yağmur altında yapılan törende, öğrenciler ıslanırken, protokol üyeleri şemsiyelerle yağmurdan korundu. Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Vali Mustafa Cahit Kıraç ile beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.
Şehitlikteki törenin ardından protokol daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki anma törenine geçti. Türkiye'nin çeşitli illerinde şehit düşen 7 asker ve polisin ailelerine burada Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Madalyaların takılması sırasında salonda büyük hüzün yaşanırken, Hakkari'de şehit düşen Cahit Kılıç'ın babası Galip Kılıç gözyaşlarına boğuldu. Şehit asker Kılıç'ın, Devlet Övünç Madalyası'nı Vali Kıraç şehidin 6 yaşındaki kardeşi Süleyman Kılıç'a takarken, küçük Süleyman gözyaşlarını tutamadı.
Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Bu bölgede kardeşçe barış içerisinde yaşamak istiyorsak vatanımıza coğrafyamıza sahip çıkmaktan başka şansımız yok.Bize düşen en önemli görev Çanakkale ruhunu kavramak, anlamak ve anlatmalıyız" dedi.
Tören, Çanakkale şehitleri için şiirlerin okumasıyla devam ederken Diyarbakır Güzel Sanatlar ve Spor Okulu öğrencilerinin konseriyle son buldu.

CA,SS(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)