SON kararname ile merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, mesai arkadaşları ve vatandaşlarla vedalaştı. Vatandaşların kendisi ile ilgili olumlu sözleri üzerine duygusal anlar yaşayan Müdür Güven, "Diyarbakır bir sevda oldu yüreğimizde, inşallah o sevdayla yürüyeceğiz. Diyarbakır'a bir kardeşiniz olarak yine geleceğim" dedi.
Merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, resmi üniformasıyla bu sabah Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, buradaki personelle vedalaştı. Ardından Gazi Caddesi üzerinde yürüyen Güven, burada vatandaşla sohbet edip helallik istedi. Müdür Güven'in gideceğini duyan 60 yaşındaki Enzile adlı kadın, önüne çıkıp ağlayarak, "Ben böyle olacağını beklemiyordum, çok dua ettim yine de gidiyorsun. Babamız gibiydin, kendine iyi bak Allah emanet ol" dedi. Kadının gözyaşları karşısında duygulu anlar yaşayan Recep Güven, "Sen üzülme, Ankara'da da evim var oraya gelirsiniz. Beklerim bacım" dedi.
Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Güven, namazın ardından cami önündeki vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. Bir vatandaş, "Müdürüm biz senden razıydık, sen de bizden razı oldun inşallah" deyince Güven de, "Ben de sizden razıyım'" dedi. Vatandaşın, "Keşke gitmeseydiniz, sizi çok seviyorduk" demesi üzerine Güven, "Diyarbakır bir sevda oldu yüreğimizde inşallah o sevdayla yürüyeceğiz. Diyarbakır'a yine geleceğim ama emniyet müdürü olarak değil, bir kardeşiniz olarak. Diyarbakır'daki huzuru hep birlikte devlet millet kaynaşmasıyla yaşadık. İnşallah bu huzur devam edecek. Allah sizden de razı olsun" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Güven daha sonra alkışlar arasında makam aracına binerek cami önünden ayrıldı.