DİYARBAKIR'da geçen hafta etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Kentte sıcaklık gündüz sıfırın altında 8, geceleri ise eksi 13 dereceye kadar düştü.
Güneydoğu'da uzun yılların ardından geçen hafta etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Karın ardından gelen soğuk hava kentte yaşamı olumsuz etkilerken, sık sık elektrik kesintileri yaşandı. Gündüz sıfırın altında 8 derece olan sıcaklık, geceleri ise eksi 13 dereceye kadar düştü. Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kaloriferlerin yanmaması nedeniyle esnaf ve yolcular mağdur oldu. Esnaf elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken, sorunun çözülmesini istedi. Birçok evin su boruları donarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaptı.
Diyarbakır'da geçen hafta etkili olan kar yağışı özellikle Dicle Nehri ile tarihi Ongözlü Köprü'de kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı.
İl Meteoroloji Müdürlüğü, en son 2006 yılında havanın bu kadar soğuduğunu belirterek, o yıllarda gündüz sıcaklığın sıfırın altında 16, geceleri de eksi 21 dereceye kadar düştüğünü belirtti. Yetkililer, soğuk hava dalgasının çarşamba gününe kadar süreceğini belirtti.