Tüm yurtta gerçekleştirilen "Demokrasi Nöbeti" Diyarbakır'da da halkın yoğun katılımıyla sürüyor. Diyarbakır Park Orman'da Meydanı dolduran on binlerce vatandaş, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve katılımcıların hitabetleriyle nöbetlerini kararlılıkla tutmaya devam ediyor. Vatandaşın dile getirdiği sloganla birlik ve beraberlik mesajları veren Diyarbakır halkı darbe girişimine tepki göstermeyi sürdürüyor.

7'den 70'e genç, yaşlı, kadın, çocuk Diyarbakır halkı geç saate kadar meydanı ve nöbeti bırakmıyor. Diyarbakır'da meydan kırmızı beyaz Türk bayrakları ile dolup taşarken, nöbete bazı sanatçı ve yazarlardan da katılımlar sağlanarak vatandaşa destek veriliyor.

Programa Diyarbakır Vali Yardımcıları Taner Bircan, Kürşat Güleryüz, Mimar Sinan Batmaz ve Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı'nın yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluş yetkilileri de katıldı.

Diyarbakır "Demokrasi Nöbetine" 14. Gününde Yazar Mehmed Fatih Çıtlak konuk olarak katıldı. Yazar Çıtlak; Demokrasi şöleninde Diyarbakır halkına seslendi. Diyarbakır'a tüm Türkiye'den selam getirdiğini ifade eden Çıtlak, darbe girişiminin gerçekleştiği ilk saatlerde televizyon ekranlarından Diyarbakır halkının gösterdiği tepkiyi görünce bu girişimin daha ilk andan itibaren başarısız olacağını tahmin ettiğini söyledi. Dinimizin emrettiği birlik ve beraberliğe de değinen Çıtlak, Diyarbakır halkının doldurduğu meydanları görünce hiç kimsenin bu birlik ve beraberliği bozmaya gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

Fatih Çıtlak'ın sohbetinden sonra sahne alan sanatçılar ilahi ve sloganlar eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.