DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Barosu Başkanı Tahir Elçi, Danıştay töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takındığı tutumu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Tahir Elçi, "Sayın Başbakan'ın TBB Başkanı'nın konuşmasına gösterdiği ölçüsüz tepkiyi ve hakaret edici sözleri kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz" dedi. 
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaptığı yazılı açıklamada, ifade ve eleştiri özgürlüğünün demokratik bir toplumun temel değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak şu görüşleri savundu:
"Yönetenlerin, hükümet yetkililerinin eleştirilere daha fazla açık ve tahammüllü olmaları, bulundukları kamusal makamın gereğidir. Hoşuna gitmemiş ve rahatsız edici bulmuşsa da, sayın Başbakan'ın TBB Başkanının konuşmasına gösterdiği ölçüsüz tepkiyi ve hakaret edici sözleri kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Bağımsız savunmanın örgütü olan Barolar Birliği Başkanı'nın bile ifade ve eleştirilerinin bu şekilde hakaret ve baskıcı tepkilerle karşılanması, Türkiye'de ifade özgürlüğüne ilişkin kaygıları daha da artırmaktadır. Herkesi demokrasinin temel değer ve işleyişine saygı duymaya davet ediyoruz." 
FA(GG/COŞ)