SAMSUN'un Terme İlçesi'nde Fatih İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yatılı kuran kursu olarak kullanılmak üzere yapılan 5 katlı bina, inşaatı tamamlayacak maddi kaynağın bulunamaması üzerine vakıf tarafından 36 ay önce Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlandı. Ancak aradan geçen 36 ay içerisinde binayla ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Terme'de yaşayan ve binanın öğrenci yurdu yapılmasını isteyen Avukat Namık Hüseyin Kökten, "Bina 36 aydır çürümeye terk edildi. İnşaatın tamamlanarak öğrenci yurdu yapılmasını istiyoruz" dedi. 
Samsun'un Terme İlçesi'nde Fatih İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 12 yıl önce yatılı kız Kur'an kursu binası yapılması için  inşaata başladı. Aradan geçen süre içerisinde kaba inşaatı yapılan bina maddi kaynak bulunamadığı için tamamlanamadı. İnşaat halindeki buna, vakıf yönetimi tarafından değerlendirilmesi için 2010 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı. Aradan geçen 36 aya rağmen bina ile ilgili bir çalışma yapmayınca ilçe sakinleride atıl halde duran binanın tamamlanması için harekete geçti. 
'KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILSIN'
Binanın bitirilmesi için ilçede kamuoyu oluşturmaya çalışan Avukat Namık Hüseyin Kökten şunları söyledi:
"36 aydır bu bina çürümeye terkedilmiş halde bekletiliyor. Hiçbir çalışma yapılmadı. Binanın kamu yararına değerlendirilmesini istiyoruz. İlçemizin ortaöğretim öğrenci yurduna ihtiyacı var. Bu binanın 200 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu olarak yapılmasını istiyoruz."
Kaderine terk edilmiş ve atıl vaziyette olan binanın ilçeye hayırlı bir hizmet için kullanılmasını istediklerini belirten Avukat Kökten şöyle devam etti:
"Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere konuyla ilgili bir çok yetkili kuruma dilekçelerle başvuru yaptım. Binanın kız öğrenci yurdu olarak tamamlanmasını istedim. Gerçekten de böyle bir ihtiyaç var. Atıl vaziyette duran ve her geçen gün çürümeye yüz tutan bu bina biran önce tamamlanarak ilçemize kazandırılmalı."