DİYANET İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, "Önümüzdeki hafta İslam tarihinin çok önemli bir hadisesinin yıldönümü. Hicri yılbaşı olacak. Şimdiden ben hicri yılbaşınızı kutluyorum" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla bugün Ordu'nun Ünye İlçesi'ne geldi. Prof.Dr. Görmez’e İçişleri eski Bakanı ve Ordu AK Parti milletvekili İdris Naim Şahin, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda kişi eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Mehmet Görmez, Sönmez, şöyle dedi:
"Diyanet İşleri Başkanı olarak hasbelkader göreve başladıktan sonra aldığımız bir kararla aslında her hafta sonunu mutlaka bir ilimizde, bir ilçemizde görevlilerimizle birlikte, halkımızla birlikte olmayı prensip haline getirdik. Ama bu süre zarfında Ordu’ya gelmek nasip olmamıştı. İlk defa bugün Ordu’da olmaktan, Ünye’de olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum."
Tüm İslam aleminin hicri yılbaşını da kutlayan Prof.Dr.Mehmet Görmez, "Önümüzdeki hafta islam tarihinin çok önemli bir hadisesinin yıldönümü. Hicri yılbaşı olacak. Şimdiden ben hicri yılbaşınızı kutluyorum. Hicret bütün kötülüklerden iyiliklere, güzelliklere hicret etmektir. Hepimizin, milletimizin, bütün alemi İslam’ın her türlü kötülükten, her türlü iyiliğe, her türlü güzelliğe hicret etmesini, hicretine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ve beraberindekiler, Ünye Yatılı Kız Kuran Kursunda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından da Fatsa ilçesine hareket etti.