DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslüman bir ülkenin üniversite binaları planlanırken, camisinin, mabedinin planlanmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.
Kırıkkale Üniversitesi kampusü içinde yapımı tamamlanan Sinan Safter Peker Camisi'nin açılış törenine katılmak üzere kente gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı makamlarında ziyaret ederek günün anısına Kuran-ı Kerim hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Kolat'ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak Filipinler'deki doğal felakete maruz kalan binlerce insan için cuma günü Türkiye’nin tüm camilerinde vatandaşlara yardım çağrısında bulunulacağını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra Kırıkkale Üniversitesi kampusünde hayırsever işadamı Maşallah Peker tarafından trafik kazasında kaybettiği oğlu adına yaptırdığı Sinan Safter Peker Camisi'nin açılışına katıldı. Burada yapılan törende konuşan Görmez şunları söyledi:
"Üniversitelerimizin içerisinde on binleri bulan öğrencilerimiz var. Biz üniversitelerimizi planlarken rektörlerimiz bana taleplerini getirdiler ve dediler ki 'Üniversiteler kurmuşuz. Her biri bir şehir kadar on binlerce öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin ibadet edenleri, etmeyenleri var. İbadet eden öğrencilerin taleplerine karşılık vermek için bu büyük binaları planlarken mabet planlamamışız, camiler planlanmamış öğrenciler daha çok kalorifer dairelerinde saklanan tahta seccade arayışı içerisinde olurlar.' Bu cümlenin altını özellikle çiziyorum; 'Kalorifer dairelerinde hizmetliler tarafından saklanan tahta seccadeler.' Her birimiz o kamu binalarında namaz vakti geçeceği zaman gidip müracaat ettiğimiz yer kalorifer dairesindeki hizmetli olmuştur. O hizmetli de bir yerde saklanan tahta seccadeyi bulur. Biz namazlarımızı öyle eda etmişizdir. Herhalde her arkadaşımızın böyle bir hatırası vardır. Allah'a hamdolsun hem Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hem de Türkiye Diyanet Vakfı olarak rektörlerimizle birlikte bir çalışma başlattık. Şu anda 58 üniversitemizin kampusü içerisinde inşaatlarımız devam ediyor. Ama gönül ister ki hiçbir üniversitemiz her türlü sosyal mekana sahip olsun kütüphanesiyle, laboratuvarlarıyla öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak her türlü sosyal mekana sahip olsun ama aynı zamanda hem kız öğrencilerimize hem de erkek öğrencilerimize en güzel şekilde bütün sosyal mekanları da barındıran mabetlere sahip olması onların en tabi hakkıdır."
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bir Müslüman ülkede camisi ve mescidi İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir ülkede, Müslüman bir ülkenin üniversitesinde, üniversite binaları planlanırken camisinin, mabedinin planlanmamış olması büyük bir eksiklik olmuştur. Onun için böyle bir hayırlı işe öncülük yapma imkanı bahşettiği için Yüce rabbime hamd ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra yapılan dualarla birlikte Kırıkkale Üniversitesi Sinan Safter Peker Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve akademisyenler, yeni açılan camide öğle namazını kıldı.