Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye ve bölgesinin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Görmez, "Musul'da zor durumda olan kardeşlerimiz var. Onların bir an önce sıhhat içerisinde ülkemize kavuşmalarını diliyorum. Bu süreçte karar verme konumunda olanlara da yüce Rabbimiz hayırlı kararlar almasını nasip etsin" dedi.
Adana'da temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez için Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yönetimi ve işadamlarınca kahvaltı verildi. Adana Sheraton Oteli'nde verilen kahvaltıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Müftüsü Arif Gökçe, iş ve meslek odalarıyla çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Katılımcılarla tek tek tokalaşan Görmez, Adana'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
'HAYIRLI KARAR ALMAYI NASİP ETSİN'
Burada bir konuşma yapan Mehmet Görmez, Irak'ın Musul Kenti'nde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Türk Başkonsolosluğu'ndan kaçırılanları anımsatarak, şunları kaydetti:
"Doğrusu gerek ülkemiz gerek bölgemiz zor bir süreçten geçiyor. Öncelikle o zorlukları kolaylıklara dönüştürmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Musul'da zor durumda olan kardeşlerimiz var. Onların bir an önce sıhhat, afiyet içerisinde ülkemize, milletimize kavuşmalarını diliyorum. Dünyanın her tarafında zorluk ve darlık içerisinde olan kardeşlerimize Cenabı-ı Hak yardımlarını lütfetsin diliyorum. Ülkemizin, bölgemizin içinden geçtiği bu süreçlerde yüce Rabbimiz, karar verme mekanizması içinde olan, karar verme konumunda olan büyüklerimize, kardeşlerimize hayırlı kararlar almasını nasip etsin. Ülkemizi her türlü kötülükten, her türlü afetten muhafaza eylesin. Barış ve kardeşlik içinde ebediyete doğru hep birlikte yürümeyi bizlere nasip eylesin."
'MANASIZ BİR MADDE FAYDA VERMEZ'
Hadislerden ve dualardan örnekler veren Mehmet Görmez, şöyle konuştu:
"Maddeyle manayı birleştiren, akılla kalbi, ruhla bedeni birleştiren ve aradaki irtibatı çok iyi kuran bir dinin mensuplarıyız. Bir tarafa ağırlık verdiğimiz zaman öbür taraf zarar görür. İnsanın midesini doldurması önemlidir ama kalbini boş bıraktığı zaman, ruhunu açtığı bıraktığı zaman fayda vermez. Tarih bize hiçbir milletin sadece maddi kalkınmayla yükseldiğini göstermemiştir. Sadece para kazanarak, servet sahibi olarak insanlar değer kazanmaz. İslam dininin kabul etmediği maddeyi gaye haline getirmektir. Kalbe yaratıcı kudreti, sevgiyi, merhameti yerleştirmek lazım. Mümin ahireti yok sayarak bir dünya hayatı yaşamaz. Önemli olan dünyayı da ahireti de birleştirmektir. Cennet tohumunu bu dünyada ektiğimiz bir bahçedir. Cehennem insanın bu dünyadan götürdüğü bir ocaktır. İnsanın istihdam sağlaması önemlidir. Binlerce insanın helal kazanç elde etmesine vesile oluyorsunuz. Bu çerçevede maddeyi ve manayı birleştirmek önemlidir. Manasız bir madde insanlığa fayda vermez."
Konuşmasının ardından AOSB Başkanı Bekir Sütçü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e çiçek ve hediye verdi.

FOTOĞRAFLI