Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde işlerine son verilen 6 taşeron işçi için hastane önünde eylem yapan işçilere DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, sendika yöneticileri ile birlikte destek verdi. Beko, taşeron işçilerin işten atılarak ölüme terkedildiğini söyledi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal İş Şube Başkanı Hami Baltacı Tıp Fakültesi Hastanesi önünde 14 günden bu yana eylem yapan 6 işçi ve onlarla birlikte protesto eylemine katılan diğer taşeron işçilere destek vermek için Kocaeli'ne geldi. Kani Beko yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"Bu topraklarda çalışan işçi arkadaşlarımız, yıllar boyu hep direnmiştir. 44 yıl önce işçi sınıfı tüm engelleri, barikatları aşarak örgütlenme hakkına ve DİSK'e sahip çıktı. Bugün burada direnen arkadaşlarım da aynı ruh ve kahramanlıklarla DİSK’in susmasını istemiyorlar. DİSK’te bu mücadelelerinde onların yanında olacaktır." 
Beko, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu, hekimlerin de 'Yaşam boyu insanlara hizmet edeceğiz' diyerek Hipokrat yemini ettiğini anlatırken, şöyle konuştu:
"Burada; taşeronda çalışan bu arkadaşlarımızın iş akitlerini feshetmek;  sosyal bir cinayettir. Bilim yuvalarında sosyal cinayet işlenemez. 4 kişilik bir ailenin yoksul olmadan yaşayabilmesi için 3 bin 500 TL para alması gerekiyor. 4 kişilik bir ailenin aç kalmaması için alması gereken aylık gideri 1250 TL’dir. Bizim arkadaşlarımız asgari ücretle 846 TL alıyor. Yani açlık sınırının 350 TL altında aylık ücret alan bu insanları bir de işten atıyorsunuz, olmaz böyle şey. Soma’da yaşanan olaylarla ilgili Türkiye ayağa kalktı, Soma’da 301 arkadaşımız öldü. Peki siz burada işçi arkdaşlarımızı işten atmakla bu insanları ölüme terkediyorsunuz. Ama bizim görevimiz bu insanları öldürmek değil, bu insanları yaşatmak ve bunun için DİSK elinden gelen bütün mücadeleyi yapacaktır. Hastaneden DİSK yönetimi olaran randevu talep ediyorum."
Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu'nun da bir konuşma yaptığı ziyaret ardından sendika yöneticileri Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI