DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko, daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesini sembolik olarak imzaladı. Beko, 1 yıla yakın süreden bu yana bölgeden cenazeler gitmediğini belirterek, "Bu bölgelerde barışın ve kardeşliğin ne anlama geldiğini artık son bir yıldır anlamaya çalıştık. Bu cenazelerin gelmediği günden bu yana analar ağlamadı, gözyaşı dökülmediği bu topraklarda. Kimin nerede, ne kadar katkısı varsa teşekkür ediyorum" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, daha önce belediye ile DİSK Genel İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini bugün sembolik olarak imzaladı. 1 Mart 2014 ile 28 Şubat 2015 döneminde 617 geçici ve kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücretlerine yüzde 7 zam yapıldı. Sözleşmeye aile içi şiddet uygulayanın tespit edilmesi durumunda ücreti eşine ödenmesi hükmü getirildi. 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilirken, 21 Mart Nevruz günü tüm işçiler için idari tatil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kadın çalışanlar için idari tatil sayıldı.
İmzaların atılması ardından DSİK Başkanı Kani Beko, Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Seyit Narin'in oğlu Ali Narin'in Suriye'de çatışmada ölmesi nedeniyle Fırat Anlı'yı ziyaret ederek başsağlığı diledi. Beko, bölgede 'Çözüm sürecinden' dolayı ölümlerin görülmemesine katkısı olanlara teşekkür ederek, şöyle dedi:
"Ankara ve İstanbul'da görev yapıyorum. 1 yıla yakın yüreğimle söylüyorum. Artık cenazeler gelmiyor. Bu bölgelerde barış ve kardeşliğin ne anlama geldiğini artık son 1 yıldır anlamaya çalıştık. Bu cenazelerin gelmediği günden bu yana analar ağlamadığı, gözyaşı dökülmediği bu topraklarda kimin nerede, ne kadar katkısı varsa teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bugüne kadar olduğu gibi biz bu barış sürecine katkı koyabilmek için hazır olduğumuzu kalıcı barışın olabilmesi için hangi konularda ne yapmamız gerekiyorsa bize düşeni biz yapmaya hazırız."
DİSK Başkanı Beko'ya dileklerinden dolayı teşekkür eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Diyarbakır'ın yıllardır hak adalet, özgürlük arayışının önemli kentlerinden birisi olduğunu söyledi. Anlı, "Maalesef halen toplumları, halkları, yığınları, kitleleri polise yöntemlerle vazgeçirebileceklerini sananlar var. Tarih bunun olmayacağını çok açık ortaya koydu. Biz kendi yaşam pratiğimizle de biliyoruz. Aşamayacağınız hiçbir engel yoktur. Yeter ki kararlı ve birlik içerisinde olun" dedi.

CA,SS(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)