AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesine karşı 138 gündür direniş çadırında nöbet tutan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti. Sürpriz ziyaret, işçiler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Bugün öğle saatinde partisinin Milas İlçe Teşkilatı’nı ziyaretten dönen AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Yatağan Termik Santrali’ne uğradı. Buradaki mescitte cuma namazını kılan Öztürk, işçilerle birlikte karavanadan yedi. Öztürk ardından da Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirmek istenmesi üzerine 138 gündür direniş çadırında nöbet tutan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti, birlikte çay içip, sohbet etti.
İşçilerin hükümetin özelleştirme politikalarına yönelik eleştirileri ve sürece ilişkin sorularını da yanıtlayan Öztürk, “Özelleştirme hükümet politikası, bizim buna müdahale etme şansımız yok. Biz, hükümetimiz ile işçi kardeşlerimiz arasında köprü görevi görüyoruz. Başbakanımız, 30 Kasım’da gerçekleştirdiği Muğla ziyaretinde Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının şube başkanları ile özelleştirme süreci ile ilgili olarak yaklaşık bir saat görüştü. Başbakanımız, sendikacı arkadaşlara ayırdığı bir saatinde sürecin tüm detaylarını paylaştı, neler yapılabileceğini aktardı” dedi.
'BU ZİYARETİ ÖNEMSİYORUZ'
Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ise AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk'ün direniş çadırını ziyaret etmesini önemsediklerini belirtip, “Önceden bilgimiz olsaydı, kendilerini karşılamak için orada bulanabilirdim. Enerji ve maden işçileri haklı ve meşru bir mücadele yürütüyor. Bu mücadelenin sonunda kazanan ülkemiz ve yarınlarımız olacak. AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün bugün çadırımızı ziyaret edip çayımızı içtiğini öğrendik. Bizim ve milletimizin de beklediği budur. Milli servetlerimiz olan termik santraller ve madenlerimizin bir avuç çekirge sürüsüne ve yağmacılara karşı korumak sadece işçilerin değil hepimizin görevidir. Bu anlamda AK Parti İl Başkanının ziyaretini önemsiyor ve atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bizim talebimiz de hep birlikte olup bu ihalelerin ertelenmesi değil tamamen iptal edilmesidir” diye konuştu.