Diplomatlar firarda

100 kadar Dışişleri personelinin önemli bir kısmı için daha önce idari işlem yapıldı, 23’ünün ise faal görevde oldukları tespit edildi.

 

FETÖ’nün kripto diplomatları ankesörlü telefonlardan çıktı. 100 kadar Dışişleri personelinin önemli bir kısmı için daha önce idari işlem yapıldı, 23’ünün ise faal görevde oldukları tespit edildi. Cem Ulusoy, Mehtap İleri Erdoğan, eşinden dolayı çağrılan Celil Erdoğan ile Mehmet A., Türkiye’ye dönmedi. Bunlar “firari”sayılacak.

Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan’ın haberine göre, FETÖ’nün kriptolarını deşifre eden ve örgüte büyük darbe vuran ankesör soruşturmaları genişliyor. TSK başta olmak üzere emniyet, mülki idare ve yargı gibi mahrem yapılanmadaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı ankesörlü telefonlardan kritik yerlerde görevli Dışişleri Bakanlığı personelinin de haberleştiği belirlendi.

23’Ü FAAL GÖREVDE

Emniyetin yaptığı incelemede, bu şekilde mahrem görüşmeler yaptığı değerlendirilen 100’ün üzerinden Dışişleri Bakanlığı personeli tespit edildi. Yapılan araştırmada, ardışık aramalara da takılan personelin önemli bir kısmı hakkında daha önce idari işlem yapıldığı, 23’ünün ise hala faal görevde oldukları anlaşıldı.

“DERHAL DÖNÜN” EMRİ

Emniyetin söz konusu araştırmayı bildirmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı, kritik Türk büyükelçilikleri ve konsolosluklarında görevli 23 personele, “Türkiye’ye dönün” emri verdi. Büyükelçilik ve konsolosluklar da söz konusu personellerin görevlerinin sona erdiğini ilgili ülke Dışişleri Bakanlığı’na da rapor etti. Bu elçilik ve konsoloslukların arasında, Washington Büyükelçiliği (ABD), Mainz Başkonsolosluğu (Almanya), Abu Dabi Büyükelçiliği (Birleşik Arap Emirlikleri), Lefkoşa Büyükelçiliği (KKTC), Maputo Büyükelçiliği (Mozambik), Wellington Büyükelçiliği (Yeni Zelenda), Odessa Başkonsolosluğu (Ukrayna), Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu (Afganistan), Sofya Büyükelçiliği (Bulgaristan), Ulanbator Büyükelçiliği (Moğalistan) ve Doha Büyükelçiliği’nin (Katar) bulunduğu belirtildi.

 

ALMANYA VE ABD’DEKİLER DÖNMEDİ

Türkiye’nin Washington’daki Büyükelçiliği’nde Büyükelçilik Müşaviri olarak görev yapan Cem Ulusoy ve idari memur Mehtap İleri Erdoğan’a da ankesörlü telefonlardan haberleştiğinin tespit edilmesi üzerine “dönün” emri verildiği kaydedildi. Basınla ilişkileri ve sözcülük görevini yürüten Celil Erdoğan’a da eşi Mehtap İleri Erdoğan’ın durumundan dolayı “dön” emri verildiği aktarıldı. Ancak 3 ismin de şu ana kadar Türkiye’ye dönmediği ortaya çıktı. Ayrıca Mainz Başkonsolosluğu’nda görevli Mehmet A.’nın da Türkiye’ye henüz dönmediği belirtildi. Diğer isimler ise çeşitli soruşturmalardan dolayı açığa alındığı belirtildi.