TÜRKİYE’de ilk kez Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından başlatılan 'Dinler Arası Kardeşlik ve Tanıtım' projesi, Hristiyan ve Bursalı Müslüman din adamlarını bir araya getiriyor.
Bursa Müftülüğü ile Hessen DİTİB Eyalet Birliği'nin işbirliğinde, Hessen ve Bursa’daki din görevlileri arasındaki diyalogu geliştirmek için 'Dinler Arası Kardeşlik ve Tanıtım' projesi hayata geçirildi. Okul ve üniversitelerdeki dini eğitimlerin inceleneceği proje kapsamında 14 kişilik heyet, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.
Vali Karaloğlu, karşılıklı ziyaretlerin dini hoşgörüyü arttırdığını belirtti. Bursa’da Hristiyanlık dünyası için önemli eserlerin bulunduğunu kaydeden Karaloğlu, bunlardan birisinin de İznik İlçesi olduğunu vurguladı.
DİYALOG GELİŞECEK
Hessen DİTİB Eyalet Birliği adına konuşan Selçuk Doğruer, Türkiye’de ilk defa düzenlenen proje ile iki bölgede görev yapan din adamları arasında diyalogu geliştirmek istediklerini belirterek, Bursalı bir heyetin de daha sonra Hessen’de incelemelerde bulunacağını söyledi.
'ÖNYARGILARI AŞACAĞIZ'
Hessen Protestan Kilisesi Sorumlusu Susanna Faust da projenin önyargıları aşmak için önemli bir adım olduğunu kaydederek, ikili işbirliğinin şehirler arasında daha da büyümesini istedi.
Protestan Kilisesi Sorumlusu Andreas Hermann ise Bursa’na samimi bir ortamda karşılandıklarını belirterek, yeni projelerde bulunmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı.