KIRIKKALE Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nce Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, kentin en yüksek noktası olan Dinek Dağı'na 5'inci kez Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.
Cumhuriyet Yürüyüşü'ne Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri de yürüyüşe eşlik etti. 'Cumhuriyet Yürüyüşü', Dinek Dağı eteklerinde gencinden yaşlısına yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile Vali Ali Kolat'ın verdiği startla başladı. Vali Kolat ve katılımcılar, zirvede olmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken, doğanın doyumsuz güzelliğini de seyretme fırsatı buldu.
Vali Kolat, Dinek Dağı zirvesinde bulunan 'Anı Defteri'ni imzaladı. Zirvede, 100 metrekarelik dev Türk bayrağı açılıp, hatıra fotoğrafı çektirildi. Zirvede yürüyüşe katılanlara katılım belgeleri verildi. Vali Kolat, engelli iki katılımcıya da belgesini verirken tebrik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşe katılanlar yorgunluklarını yöresel müzik eşliğinde halay çekerek attı.
Vali Kolat, "Dinek Dağı, birçok konulara, şiirlere ve aşıklara vesile olmuş dağ. 1744 metre olan Dinek Dağı, Kırıkkale'nin en yüksek noktası. Geçtiğimiz yıldan daha iyi organize olduk. Katkısı olan dağcılık kulübümüze ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Etkinlik, katılım belgesi dağıtılması ve Kırıkkale Ustalar Topluluğu'nun konserinin ardından sona erdi.