BURSA, () - BURSA'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 36 yaşındaki Abdurrahman Becerikli, kız kardeşi Ümmühan Gençay’dan yapılan karaciğer nakli ile yeni bir hayata başladı.
Başka bir rahatsızlığı için hastaneye gittiği sırada yapılan tahlillerin sonucunda karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Abdurrahman Becerikli’ye nakil yapılması gerektiğine karar verildi. Kız kardeşi Ümmühan Gençay’ın hiç düşünmeden kendisine karaciğeri vermeyi kabul ettiğini anlatan Abdurrahman Becerikli, ameliyata giden süreci şöyle anlattı:
“Ben kendimi şanslı hissediyorum. Birçok kişi nakil için sıra bekliyor. Kız kardeşimin karaciğerinin uyması beni umutlandırdı. Nakil ile ikinci hayatıma başladım. Sekiz ayda hayatım değişti. Hiç umutsuzluğa kapılmadım, derdimin çaresini aradım. İnsanlar dinen sakıncası vardır diyerek organlarını vermeye çekiniyor. Ben Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim ve dinen bir sakıncası olmadığını biliyorum. Kız kardeşim benim hayatımı kurtardı. Kendisine ne kadar dua etsem azdır. Benim için büyük bir fedakarlık yaptı, hakkı ödenmez. Doktorlarım da benim için çok uğraştılar, hepsine ayrı ayrı teşekkür borcum var."
KARDEŞİMİN SEVİNCİ BENİM SEVİNCİM
Kardeşinin sağlığı için endişelendiğini ve organ nakliyle kurtulabileceğinin açıklanması üzerine bir an bile tereddüt etmediğini anlatan Ümmühan Gençay ise ağabeyinin sağlığına kavuşmasından başka bir şey düşünmediğini söyledi. Evli ve 3 çocuk annesi olan Ümmühan Gençay, “Herşeyden önce ben bir anneyim. Ağabeyim de iki çocuklu bir baba. Karaciğerimi bağışlarken hepsini tek tek düşündüm. Ağabeyimin yaşamasını, eşiyle, evlatlarıyla sağlıklı bir ömür sürüp mutlu olmasını diledim. Çok dua ettim. Eşim benim için endişelendi, 'ya sana bir şey olursa' dedi. Ancak ben Allah korusun aynısı eşimin başına gelseydi, bir an bile düşünmez onun için de aynısını yapardım. Kendisine senin de kardeşin aynı durumda olsa, benden farklı düşünmezdin diyerek teselli ettim. Eşim de sağolsun bu kararımda benim yanımda durdu, moral verdi, dua etti” diye konuştu.

NGF(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)