Hilmi DUYAR/BALIKESİR, () - BALIKESİR Müftülüğü, kentte görev yapan erkek ve kadın görevlilerinin, daha güzel ezan, mevlit, Kuran ve ilahi okumaları için şan eğitimi başlattı. Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Balıkesir Türk Müziği Korosu Derneği’nin desteğiyle, 20’si kadın, 60 din görevlisi şan eğitimi alıyor.
Balıkesir'de görev yapan din görevlilerinin isteği doğrultusunda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Müftülük, Din Görevlileri Derneği ve Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun işbirliğiyle şan eğitimi verilmeye başlandı. Balıkesir Türk Müziği Korosu eğitimcileri Nilgül Bulca ve Muammer Yıldırım tarafından verilen eğitimde, din görevlilerine, müziğin temel kuralları, usüller, diyaframlarını ve nefeslerini doğru kullanmaları konusunda eğitim verildi.
Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, 2 aydır şan eğitimi alan din görevlilerinin her geçen gün kendilerini daha da geliştirdiklerini belirterek, "Bilindiği gibi sabah ezanı saba, öğle ezanı uşşak hüseyni, ikindi ezanı rast, akşam ezanı segah, yatsı ezanı hicaz makamında okunmalı. Artık görevlilerimiz ezanları giderek daha güzel okumaya başladı. Mevlitlerde okunan Kuran ve ilahiler de daha güzel okunacak" diye konuştu.
Şan eğitimi almayı sürdüren imamlardan Mstafa Çınar da diyaframını ve dolayısıyla sesini daha iyi kullanmayı öğrendiği için ezanları asıllarına uygun olarak okumaya başladığını söyledi.

HD(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)