İZMİR’in Dikili İlçesi’ndeki HDP mitinginde, MHP’li ve ülkücü grupla kavga çıktı, iki kişi hafif yaralandı. Olayların daha fazla büyemesini araya giren polis ekipleri önledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün Dikili’deki belediye başkan adayını açıklamak için Atatürk Meydanı’nda miting düzenledi. Bu sırada mitingin yapılacağı meydanın yanından sırtına astığı Türk bayrağıyla geçen bir kadına kalabalıktan tepki gösterildiği iddiasıyla başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Meydana gelen MHP üyesi ve ülkücü olduklarını belirten bir grup, "Burası Türkiye, Türk bayrağı taşıyan birine müdahale edemezsiniz, vatan hainlerine müdahale edin" diye bağırdı. İstiklal Marşı’nın okuyup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan gruba polis, dağılmaları uyarısında bulundu. Bunun üzerine MHP Dikili İlçe Teşkilatı’ndan bazı yöneticiler polis ve ülkücü gençlerle görüşüp, ortalığı sakinleştirdi. Daha sonra ülkücü grup, yakındaki seçim bürosuna doğru yönelirken, küfürleşme nedeniyle yeniden kavga çıktı. Sopaların kullanıldığı kavgada HDP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Aktan ve bir kişi daha başlarından aldıkları darbe sonucu yaralandı.
Polis araya girip olayların daha fazla büyümesini önledi. HDP’li grup polis koruması altında meydandan ayrılırken, ülkücü grup ise İstiklal Marşı’ın okuduktan sonra dağıldı. Olayın ardından gözaltına alınan olmadığı bildirildi.