AYDIN'ın Didim İlçesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, yapılması düşünülen cezaevi projesi için görüştükleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa biz de bakanlık olarak bunu anlayışla karşılarız" dediğini söyledi.
Adalet Bakanlığı, zeytincilik ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Aydın'da yapılması planlanan ve mahkumların üretime katkı sunabileceği açık cezaevi projesi için turistik ilçe Didim'i seçti. Taşburun Mevkisi ile ve Akköy Mahallesi arasındaki, denize yaklaşık 3 kilometre mesafedeki hakim bir tepede bulunan 1662 parseldeki tamamı, 9 bin 700 dönümlük arazinin 4 bin dönümlük bölümüne yapılması düşünülen açık cezaevinin arazi tahsisi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü harekete geçti. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden arazinin tahsisin talep edildiğinin duyulması, ilçede tepkilere neden oldu. Beş yıldız otel yapılması için tahsis alanlarının da bulunduğu aynı bölgeye yapılması düşülen cezaevine karşı AK Parti Didim İlçe Teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşları ile Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç da tepki gösterdi.
Tepkiler sürerken Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'dan umutlandıran haber geldi. Atabay, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yaptığı açıklamada, "Turizm gelişim bölgesi olan ilçemiz Didim'de turizm ve cezaevi kelimelerinin yanyana örtüşmediği konusunda, gerek bizim gerekse de Didim halkının ve sivil toplum kuruluşlarının düşünceleri kamuoyu tarafından bilinmekteydi. Bu konudaki düşüncelerimizi ve gerekçelerimizi Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile paylaşınca, kendileri gerekli duyarlılığı gösterip, 'Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa biz de bakanlık olarak bunu anlayışla karşılarız, projeyi daha uygun bir bölgede gerçekleştiririz' demiştir. Bakan Bozdağ'ın kısa sürede göstermiş olduğu anlayış ve hassasiyetine ve gösterdiği çaba ve gayretleri ile sonucun kısa sürede bizler için olumlu, sevindirici neticeye varmasında büyük emeği geçen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye çok teşekkür ediyoruz. İlçemizin turizm gelişimi konusunda önünün kapanmaması sebebi ile duyduğumuz sevinç ve mutluluğu da siz değerli halkımızla paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)