AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, Demokrasi Platformu üyeleri İstanbul Okmeydanı'nda başından vurulan Uğur Kurt'un yaşamını yitirmesini protesto etti. Platform üyeleri, hükümetin Aleviler'e yönelik saldırı kültürünü tetiklediğini öne sürerek, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Didim Demokrasi Platformu üyeleri Didim Cemevi'nde 1 gece açlık grevi ve demokrasi nöbeti tuttu.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Didim Demokrasi Platformu üyeleri İstanbul Okmeydanı'nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinde önünde başına kurşun isabet Uğur Kurt'un ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesini protesto etti. Didim Cemevi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, 19 Mayıs Caddesi'ni takip ederek Cumhuriyet Kent Meydanı'na yürüdü. Burada, Gezi olayları ve Soma faciasında yaşamını yitirenler başta olmak üzere Uğur Kurt ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
İLHAMİ YILDIRIM'A TEPKİ
Demokrasi Platformu sözcülerinden Turgay Elçi, hesap sormak için alanlarda olduklarını söyledi. Elçi, Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın kardeşi Türk Kızılay'ı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın Okmeydanı'nda meydana gelen olaylar sırasında sosyal paylaşım hesabında paylaştığı "Ya bu ülkede eşşek gibi yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!" sözlerini de eleştirerek "Kanımızla, canımızla, emeğimizle yoğrulmuş bu ülkeyi sizin gibi ahlaksızlara bırakmayacağız!" diyerek eleştirdi.
ALEVİ AYRIMCILIĞI YAPILIYOR İDDİASI
Grup adına basın açıklaması yapan Ertuğrul Çinpolat da Aleviler üzerinde tarih boyunca devlet ve iktidarların asimilasyon amacıyla zulüm, baskı ve katliamlar yaptığını ileri sürerken, "Alevi sorunu ve Kürt sorunu yapay tartışmalarla çözülemez. AKP hükümeti çözüme yönelik yaklaşımda olmadığı gibi pervasızca saldırmaktadır" dedi. Okmeydanı'nda Uğur Kurt cinayetinin failinin belli olduğunu belirten Çinpolat "Devlet suspus olup diğer olaylarda olduğu gibi bu olayda da katili korumaktadır" diye konuştu.
Çinpolat, Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine taziye ziyareti yapan Kınık Kaymakamı İlyas Gün'ün Alevi madencilerin ailelerine taziyeye gitmeyerek ayrımcılığı ortaya koyduğunu öne sürdü. Alevilere yönelik katliamların artarak sürdüğünü belirten Çinpolat, tüm devrimci demokrat, aydın ve Aleviler'e başsağlığı diledi.
Açıklamanın ardından Didim Demokrasi Platformu üyeleri Didim Cemevi önünde gece boyunca demokrasi nöbeti tutup, açlık grevi yaptı. Bir grup da cemevine giderek nöbete destek verdi.

BY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)