AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bir otelin çalışanlarını taşıyan servis midibüsüyle otomobilin kavşakta çarpışmasıyla meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Didim-Söke Karayolu üzeri Denizköy Kavşağı'nda meydana geldi. Bir otelin çalışanlarını taşıyan Mustafa Yenice yönetimindeki 09 TE 939 plakalı servis midibüsüyle, Hüsnü Yıldız'ın (25) kullandığı 48 UC 875 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Otomobili sürükleyen midibüs, yolun karşısındaki zeytinlik arazide durabildi. Çok sayıda yaralın bulunduğu kazayı görenler sağlık ve jandarma ekiplerine ihbarda bulundu.
İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, otomobilin sürücüsü Hüsnü Yıldız ile beraberinde bulunan Havin Yıldız (4) ve Muteber Yıldırımçakar'ın (78) kaza yerinde yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Kazada yaralanan otomobildeki Berivan Yıldız, Esin Yıldız (2), Songül Yıldırımçakar, Amera Yıldırımçakar (8) ile minibüsteki yaralılar Ayten Salık, Olcay Kırtı, İsmail Çalışkan, Birsen Hayıt, Arzu Selvioğlu ve Mürvet Yıldırım ambulanslarla Söke, Didim ve Aydın'daki hastanelere kaldırıldı.
Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan minibüsteki 14 kişiye de hastaneye gitmeden kaza yerindeki ambulansta müdahalede bulunuldu. Kaza yerindeki incelemenin ardından cenazeler Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Karayolu üzerindeki araçlar kaza yerinden kaldırıldıktan sonra 1.5 saat boyunca ulaşıma kapalı kalan yol tekrar açıldı. Yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlenen servis aracı şoförü Mustafa Yenice, gözaltına alındı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI