Buket YETİŞSİN/DİDİM(Aydın), ()- AYDIN'ın Didim İlçesi'ne gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Adalet Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'ndan yer tahsisini isteyerek Didim sınırlarında denize sıfır 4 bin dönümlük hazine arazisinin açık cezaevi yapılması planını hoş karşılamadığını bildirdi. 
Kültür ve Turizm eski Bakanı, 22 ve 23'üncü dönem AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Didim İlçe Teşkilatı'nı ziyaret için geldiği Didim'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atilla Koç demokrasiye inancının tam olduğunu ifade ederek 30 Mart'ta seçilen Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay'ı kutladı. Koç, ilçe başkanlığı görevini 3 aydan bu yana yürüten AK Parti'li Cenk Ünlü ve ekibinin de teşkilata ivme kazandıracak çalışmalar yürüteceğine inancının tam olduğunu ifade etti. 2005- 2007 yılları arasında görev aldığı dönemde seçim bölgesi Aydın'da Didim ve Kuşadası'na ayrı önem gösterdiğini anlatan  Atilla Koç, 2004 yılında 'turizm kenti' ilan edilen Didim ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın açık cezaevi yapmak üzere tahsis çalışmaları başlattığı yönündeki soruları yanıtladı. Konunun detaylarını bilmediğini kaydeden Koç, şöyle devam etti:
"Cezaevleri de toplumda olması şart bir müessesedir ancak turizm bölgelerinde cezaevi yapılmasını hoş karşılamıyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. Bu durum turizm bölgesi ilan edilen kentte bir burukluk yaratır. Açık cezaevi olması da ayrıca bir tedirginliğe yol açabilir." 
Koç, hükümetin toplumun görüşü doğrultusunda hareket edeceğine inandığını ekledi.

BY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)