Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da Dicle Üniversitesi'nde, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar ve Üniversite yönetimini YÖK'e şikayet ettiği gerekçesiyle uzaklaştırılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, 5 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanarak görevine döndü. 
Adıyaman'dan 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde DTP'den aday olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, kazanamayınca üniversiteye geri döndü. Aynı seçimlerde Ak Parti'den Diyarbakır 8'inci sıra adayı olup kazanamayan Prof. Dr. Ayşegül Saraç da üniversiteye döndü ve 2009 yılında Dicle Üniversitesi Rektörü oldu. Doç. Dr. İnan, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Saraç ve yönetimini YÖK'e şikayet ettiği ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle aynı yıl üniversiteden atıldı. Üniversiteden atıldıktan sonra 5 yıldır hukuk mücadalesi sürdüren Doç. Dr. İnan, bu mücadealeyi kazanarak Diyarbakır 2'nci İdare Mahkamesi'nin kararı ile görevine iade edildi. 
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, mahkeme kararı ulaştırılınca, İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesine yazı göndererek, atamasının yapıldığını ve göreve başlamasını istedi. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne karşı verdiği 5 yıllık hukuk savaşanı kazanan Doç. Dr. Ahmet İnan, dün itibariyle üniversitedeki görevine yeniden başladı. 

FOTOĞRAFLI