VAN’da 9 Kasım 2011 meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde yıkılan Bayram Otelinde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz, Erzurum’da mezarı başında anıldı.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin (VGC) organizasyonuyla gerçekleştirilen anma töreninde, depremde hayatını kaybeden muhabiri Sebahattin Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz ve gazeteci arkadaşları hazır bulundu. Erzurum Asri Mezarlıkta Sebahattin Yılmaz’ın mezarı başında eşi ve arkadaşları Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler. Eşi Gönül Yılmaz, gözyaşlarına boğulurken anma töreni Sebahattin Yılmaz’ın kabrine karanfil bırakmasıyla sona erdi.
VGC Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç anma töreninde yaptığı konuşmada, Sebahattin Yılmaz’ı hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi. Önceki yıl da anma törenini Van’da gerçekleştirdiklerini dile getiren Sevinç, “Depremde biz meslektaşları çalıştığımızdan dolayı burada bulunamamıştık. Mezarı başında anmamızı yaparak dayımıza karşı son görevimizi geçikmeli de olsa yerine getiriyoruz. Aslında en çok acıyı çeken biz gazetecileriz. İşte biz Van basını olarak depremde öyle bir dönem yaşadık. Bir yandan yitirdiklerimize üzülürken, bir yandanda mesleki sorumluluklarımızı yerine getirmenin çabası içinde olduk. Sebo dayımızı ve kardeşimiz Cem Emir’i ikinci ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz" dedi.