ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Yeniceköy Köyü’nde deve güreşleri düzenlendi. Geliri köyün içme suyu şebekesi yenilenmesi için kullanılacak güreşlerde 60 deve güreştirildi.
Bayramiç’e 5 kilometre mesafedeki Yeniceköy Köyü’ndeki arenada yapılan güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nden 60 namlı deve katıldı. Biletleri 10 liradan satılan güreşlere ilgi büyük oldu. Bayramiç ve çevre köylerden de gelenlerle birlikte yaklaşık 2 bin kişi, 2 dereceye kadar düşen soğuk havaya rağmen güreşleri izledi. İzyecilerden bazılarının ısınmak için güreşlerin yapıldığı alanın yanındaki çalıları yaktı. Ancak, yoğun duman olunca, jandarma müdahale edip, yakılan ateşleri söndürttü. Bayramiç Kaymakamı Kemal kızılkaya’nın da izlediği güreşlerde develer kıyasıya mücadale etti. Çeşitli kategorilerde dereceye giren develerin sahipleri kupa ve madalyayla ödüllendirildi.
Seçim döneminde olunması nedeniyle siyasetçiler ve belediye başkan adaylarının da ilgi gösterdiği güreşlerden elde edilecek gelirin köyün içme suyu şebekesinin yenilenmesi için harcanacağı bildirildi.

FD(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)