NEVŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, dershanelerin kapatılması konusunda, ”Dershanelerin kapatılması ya da okul haline getirilmeyen dershanelerin kapatılması anayasa ile teminat altına alınmış 'Çalışma ve Teşebbüs Hürriyeti'ne aykırıdır” dedi.
NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir’de bulunan dershaneler ve yöneticileri ile gerçekleştirilen toplantıda kentteki dershanelerin sermayelerini birleştiren öğretmenler tarafından kurulduğunu belirterek, “Eğitimde öncelik dershanelerin kapatılması değil, eğitim kalitesinin artırılması olmalıdır. Dershanelerin ise bu amaca hizmet ettiği ortadadır. Dershaneler ve verdikleri eğitim konusunda bir sıkıntı yaşanıyorsa bu konuda yapılacak yeni düzenlemelere elbette dershane sahipleri de karşı değildir. Ancak, böyle bir düzenleme yerine dershanelerin kapatılması çözüm değil aksine sorunların büyümesi anlamına gelir” diye konuştu.
Parmaksız, dershanelerin kapatılması ya da okul haline getirilmeyen dershanelerin kapatılmasının anayasa ile teminat altına alınmış 'Çalışma ve Teşebbüs Hürriyeti'ne aykırıdır olduğunu belirtti.