DENİZLİ Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, dershanelerin, kapatılması durumunda yer altına ineceğini, bunun da sakınca yaratacağını söyledi.
TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, dershaneleri kapatma eyleminin hiçbir demokratik ülkede gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ifade edip, toplumun ihtiyaçlarından doğan bu kurumların devletin, hükümetin zoruyla değil, milletimizin talep etmemesiyle ancak ortadan kalkabileceğini kaydetti. Özer, şunları söyledi:
"Dershaneler yıllardır eğitim sistemimizin bir sonucu olmuştur. Bu sebeple dershaneler değil dershaneleri oluşturan faktörler iyi değerlendirilmelidir. Alt yapısı oluşturulmadan, bilimsellikten uzak dershane kapatma girişimleri halk tarafından da destek bulmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik hukuk devleti ilkesinin esaslarından birisi de teşebbüs hürriyetidir. Bunu meclis kararı ile de olsa yok saymak kaldırmaya çalışmak tartışmaya açık olduğu gibi toplumsal gerçeklere de aykırıdır. Ayrıca, dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur ve bu ihtiyaç bitmez. Halkın ihtiyacı olduğu sürece bunları kapatmak uygun değildir. Eğitimde kaliteyi yükseltmek yerine dershaneler kapatılırsa başarı düşecektir. Ayrıca özel dershanelerin varlığının yok sayılması ya da tartışılır hale getirilmesinin bu kurumlarda istihdam edilen yönetici, öğretmen ve diğer çalışanlar ile öğrenciler üzerinde geleceğe yönelik ciddi kaygılar oluşturacağı gibi 4 bine yakın özel dershane, özel ders alamayan 1.5 milyon dar gelirli ve orta halli ailenin çocuğuna hizmet verdiği, yaklaşık 50 bini öğretmen olmak üzere 100 bini aşkın çalışanıyla özel dershaneler önemli bir istihdam alanıdır. Alt yapısı oluşturulmadan yapılmak istenen bu kapatmaya dönük tasarruf sonucunda eğitim yeraltına girer, karaborsa olur."