KARS'taki Kafkas Üniversitesi öğrencileri bu yıl 6'ncısı düzenlenen geleneksel 'Eğitim Materyalleri Sergisi'nde el emeği göz nuru dökerek ürettikleri materyallerin satışından elde edecekleri geliri, Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlayacak.
Kafkas Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Manisa’nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden ocağı faciasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine yardım elini uzattı. Sergide öğrenciler tarafından yapılan ürünler, satışa sunuldu. Fakülte binasında açılan sergide elde edilecek gelirin Soma'daki maden işçilerinin ailelerine gönderileceği ifade edildi. Başka fakültelerdeki öğrenciler, asistan ve öğretim görevlileri bunun üzerine bir şeyler satın almak için serginin bulunduğu binaya geldi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Barış Sarı, şöyle dedi:
"Ailem, Zonguldak’ın Kozlu İlçesi'nde. Bizim yörede de 1992’de Soma’ya benzer bir facia yaşandı ve 262 maden işçisi hayatını kaybetti. Bu acıyı çok yakından yaşadım. Bu yüzden daha derinden hissediyorum. Yapacağımız katkı belki çok ufak ama bizim esas hedefimiz farkındalık yaratmak, birliktelik sağlamak." 
Öğrencilerden Esen Sömen, Çocuk Gelişimi Bölümü olarak öğretim ve eğitim dersimizde yaptıkları oyuncak, bez bebek, el işi, biblo, sepet, yastık ve aksesuar gibi materyalleri sergilediklerini kaydederken, "Bu ürünlerin satışından elde edeceğimiz geliri Soma'ya göndereceğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)