MARDİN'in Derik İlçesi'nde oturan 50 kadın, SODES projesi kapsamında Kızıltepe İlçesi'nde ilk kez sinemaya götürüldü. Vizyona kısa süre önce giren Mardin'in Midyat İlçesi'nde çekilen 'Hükümet Kadın 2' adlı filmini izleyen kadınlar, kendilerine ilk kez değer verildiğini söyledi.
Proje koordinatörü ve Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı'nın eşi Ebru Avcı öncülüğünde ve SODES projesi kapsamında Kızıltepe'ye getirilen Derikli 50 kadın, Mova Park Sinema Salonu'nda Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat'ın başrolde oynadığı filmi izledi. Derik Kadın Kültür Merkezi'nin, kadınların sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak üzere hazırladığı SODES projesi kapsamında Kızıltepe'ye geldiklerini belirten Avcı, şöyle dedi:
"Derikli arkadaşlarımız bizi davet etti. Çok mutluluk verici bir olay, şu an onlarla beraber olmak. Oluşum aşamasından itibaren onlarla beraberdik, şimdi böyle meyvelerini toplamış olmak, onları bu noktada görmek, benim için müthiş mutluluk verici. Devletimizden Allah razı olsun. İnanılmaz imkanlar sunuyorlar. Güneydoğu'da böyle imkanlara sahip olmak müthiş bir şey. Hanımlar hayatlarında ilk kez böyle bir şeye sahip oluyor. Onlar için ilk kez devletimiz bir şeyler yapıyor, onlara bir şekilde ulaşılıyor, bizleri vesile kılıyor. Bizler aracıyız, bizim yaptığımız hiçbir şey yok. O yüzden çok mutluyum."
Derik Kadın Kültür Merkezi Müdürü Medine Yol, Mardin'de çekilen 'Hükümet Kadın-2' adlı filmi kadınlara izlettiklerini ifade ederek, "Kadın Kültür Merkezi olarak Hükümet Kadın 2’ye bayanlarımızı getirdik. Sosyalleşmesi açısından bu tür aktivitelerde olmaktan, kadınlarımızı böylesi sosyal aktivitelere getirmekten dolayı mutluyuz. Bize katılan bayanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. 50’ye yakın kadın arkadaşımızı sinemaya getirdik. Çoğu kadın ilk defa sinemaya gelerek, bu salonda ilk kez film izledi" diye konuştu.
Proje kapsamında ilk kez sinema salonunda film izleyen kadınlardan Gülişah Dinler ise, "Okulumuzda çok güzel şeyler yapıyoruz. Kadına ilk defa SODES ile değer verildiğini anladım. Arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum Kaymakam beye, eşine sonsuz teşekkür ediyorum. Filim muhteşem güzeldi, bayıldım gülmekten. Çok hoştu, çok güzeldi çok heyecanlıydı. Daha önce hiç gelmemiştim imkanım olmamıştı. Bu hükümet kadın filmiydi, bir kadının başarısını anlatan bir filmdi. Nitekim de çok başarılıydı. Umarım biz de onun kadar başarılı oluruz" diye konuştu.