SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi’nde Orhan Çınar’a ait gebe inek otlanırken yaklaşık 100 metre yuvarlanarak kurumuş dere yatağına düştü. Yaralanan ve ayağa kalkamayan ineği bulan Çınar, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerini arayarak yardım istedi. Çınar yardım gelmemesi üzerine ineğin üzerine naylon branda örterek, 6 günden bu yana elinde tüfekle nöbet tutmaya başladı.
Vezirköprü'ye bağlı Yurtdağı Köyü'nde geçen hafta cuma günü otlattığı gebe ineği kaybolan 36 yaşındaki Orhan Çınar, aramaları sonucu onu kurumuş dere yatağında yaralı halde buldu. Ayağa kalkamayan ineği bulunduğu yerden çıkaramayan Çınar, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vezirköprü İtfaiyesi ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nü arayarak yardım istediğini söyledi. Çınar, aradığı kurumlardan yardım gelmediğini belirterek eline aldığı tüfekle ineğinin başında nöbet tutmaya başladı. Saman verip su içirdikleri ineğinin üzerini naylon branda ile kapatan Orhan Çınar, babası 72 yaşındaki Murat Çınar ile dönüşümlü  olarak yanında beklediklerini söyledi. Orhan Çınar, şöyle dedi:
"Aradığım kurumlar ineği kesmemi önerdi. İnek gebe, bir de buzağısı var. Ona nasıl kıyarım? Yol olmadığı için ineği buradan çıkaramıyoruz. Yetkililerden ineğimin kurtarılmasını istiyorum."