KÜTAHYA’nın Simav ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, 3 okul, 2 cami, 1 kapalı spor salonu ve yardıma muhtaç öğrenciler için yaptırdığı eğitim vakfının ardından Kekliktepe Mahallesi’ndeki 500 kişilik camiyi yenileyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim edecek.
Simav’da yaptığı bağışlarla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2009 yılı Üstün Hizmet Ödülüyle onurlandırdığı kereste tüccarı hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, 4 yıl önce fabrikasının bulunduğu Kekliktepe Mahallesi’ne 500 kişilik modern bir cami yaptırarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim edecek. 19 Mayıs 2011’de Simav’ı vuran 5.9’luk depremde hasar gören cami boşaltıldı, vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için hemen bitişiğine çadır mescit kuruldu.
Hasar gören caminin yerine 9 şiddetindeki depreme dayanıklı ve daha konforlusunu yapmak isteyen Nurullah Koyuncuoğlu, iki gün önce enkazın iş makineleri yardımıyla kaldırılmasını sağladı. Yeni yapacağı depreme dayanıklı cami için günler öncesinden proje hazırlattığını ifade eden Koyuncuoğlu, en kısa sürede tamamlamak istediği Kekliktepe Camii’nin öncekinden daha büyük ve daha konforlu olacağını söyledi. Koyuncuoğlu, yeşil alanları ve sosyal tesisleriyle Kekliktepe Camii’nin mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacağını bildirdi.
HEMŞERİLERE VEFA BORCU
Hayırsever Koyuncuoğlu, “Yıllardır enkaz görüntüleriyle insanın içini karartan Kekliktepe Camii’ni yeniden yapmayı Allah bana nasip etti. Camiyi en kısa sürede vatandaşların hizmetine açmak istiyorum. Hemşerilerime vefa borcumu Simav’a kazandırdıklarımla ödemeyi seviyorum” dedi. Camilerinin bu kez depreme dayanıklı ve daha konforlu yapılacak olmasından memnun olduklarını dile getiren mahalle halkı hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu’na teşekkürlerini iletti. 71 yaşındaki İbrahim Uysal, “Simav hayırsever Nurullah Koyuncuoğlu ile gurur duyuyor. Camimizi yeniden yaparak bizi kışın soğuktan, yazın da sıcaktan kurtarmış olacak. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV, () FOTOĞRAFLI