ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi açıklarında 24 Mayıs'ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve dayanıklı olmadığı ileri sürülen Çanakkale Defterdarlığı binasında görevli personel, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bu sabah meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası, binaya girmeyerek mesaiye başlamadı. Defterdarın personele yönelik yaptığı konuşma sonrası, bazı çalışanlar mesaiye başladı.
Gökçeada'daki 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından Çanakkale Defterdarlık hizmet binasının kolonlarında çatlaklar meydana geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün hasar tespiti sonrası Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü Defterdarlığa binanın boşaltılması konusunda yazı gönderdi. Defterdarlık bu gelişmeler üzerine yeni bir bina arayışına girdi.
Bu sabah saat 08.04'de merkez üssü Balıkesir'in Bandırma İlçesi olan Richter ölçeğine göre 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası, gün içinde zaten tedirgin çalışan personel, korkudan binaya girmedi.
DEFTERDARDAN İKNA ÇABASI
Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, bahçede toplanan çalışanları ikna etmeye çalıştı. Işık, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle büyük korku yaşayan çalışanlarına bir ay içinde bu binadan taşınacaklarını söyleyerek, "Deprem Allah'ın afetidir. Biz bunu önleyemeyiz. Yine de bu şartlarda vatandaşımızın işlerini gördünüz. Size bu konuda teşekkür ederim. Depremden bu yana görevinizi hiç aksatmadınız. İnşallah bugün de aksatmayacağız. Benim eşimde yukarıda, ben de yukarıdayım ve çalışıyorum. Bu konuda hiçbir endişem yok. Vatandaşta gelmiş bakın hizmet bekliyor" dedi. Kapı önünde bekleyen vatandaşların, "Defterdar bey para yatıracağız" sitemine ise Defterdar Işık, "Bilmiyorum, bunlar sizin çocuklarınız. Çoğu Çanakkaleli. Parayı bankaya da yatırırsınız, memurlarımız içeriye girerse buraya da yatırırsınız" dedi. Defterdar Mustafa Işık'ın konuşmasının ardından personel arasındaki bazı kişiler açıklama yaptı, "Biz 40 günden bu yana Defterdarlık binasına giriyorsak eğer, Sayın Defterdarımıza hatırı ve iyi niyeti için giriyoruz. Çünkü yaptığı mücadeleyi, gösterdiği emeği çok iyi biliyoruz ve biz bunun için içerideyiz" diyerek göreve başladı. Açıklamayı yapan personel içeri girdi, bazı çalışanlar da mesaiye başlamama kararı aldı.

FOTOĞRAFLI