DENİZLİ Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 20 körüklü otobüs alınmasına karar verdi. Meclis toplantısında otobüslerin fiyatları meclis üyelerinin ısrarlarına rağmen açıklanmadı. 20 otobüsün maliyetinin yaklaşık 12 milyon 500 bin lira olduğu iddia edildi.
Ekim ayı meclis toplantılarında toplu taşımacılığın yeniden belediye tarafından yapılması kararı alınması üzerine Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan’a bir süre önce 150 otobüs alımı için 60 milyon liralık yetki verildi. Yetkinin ardından Belediye Meclisi, Başkan Zolan’ın talebi üzerine olağanüstü toplandı. Olağanüstü toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 20 körüklü otobüs alınması görüşüldü.
Meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Zolan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ile aldığı 250 körüklü otobüsten 20 tanesinin almak için görüşmeler yaptıklarını ve yeni körüklü otobüslerin alımı için meclisten onay istediklerini söyledi. Israrlı sorulara rağmen Belediye Başkanı Zolan’ın fiyatını açıklamadığı otobüslerin alınmasına CHP’nin desteği ile karar verildi. MHP ve İşçi Partili üyeler ise ret oyu kullandı.
Alınacak otobüslerin fiyatlarının açıklanmaması ise tepkilere neden oldu. Meclisin İşçi partili üyesi Gökhan Dikmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 250 otobüsü 58 milyon euro bedelle satın aldığını, 20 otobüsün ise Denizli Belediyesi’ne 12 milyon 500 bin TL’ye mal olacağını belirterek, "Meclis üyelerine hafiyelik yaptırıyorsunuz. Bu rakamlar Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından araştırılıp bizlere açıklanmalıydı. Ama sizden cevap gelmeyince biz kendimiz araştırıp buluyoruz" dedi.
CHP’li üye Teoman Sancar ise "Kalan para 130 otobüse yetecek mi?" diye sordu. Tartışmaların ardından yapılan oylamaya belediye meclisinin 37 üyesinden 36’sı katıldı. AK Parti ve CHP grubu otobüslerin alımına 29 üyeyle 'Evet' dedi, MHP’li 6 ve İP’li 1 üye ise 'Hayır' oyu kullandı.