DENİZLİ’de Nasrettin Hoca kostümü giyip turistlerle fotoğraf çektirerek geçimini sağlayan 51 yaşındaki Hamdi Cemil Yılmaz, beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.
Denizli’de beyaz eşya mağazası bulunan, ancak işleri kötüye gidince iflas eden evli ve 3 çocuk babası Hamdi Cemil Yılmaz, bir dönem simit satarak geçimini sağladı. Ardından Nasrettin Hoca kostümü giyinerek turistlerle fotoğraf çektirerek geçimini sağlayan Yılmaz, bu süre içinde 'Kim ne yapsın senin anılarını simitçi', 'Denizli’nin Nasrettin Hocası' ile 'Engel tanımayan özel insanlar' adlı üç kitap yazdı. Yaklaşık 4 yıl önce İstanbul’a yerleşen Yılmaz, kısa süre önce Denizli’ye geldi.
İSTANBUL’A AİLESİNİ DE GÖTÜRECEKTİ
Ailesini de İstanbul’a götürme kararı alan ve hazırlıklara başlayan Yılmaz, bugün öğle saatlerinde evinde fenalaştı. Çevresinde, 'Denizli’nin Nasrettin Hocası' olarak tanınan Yılmaz, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Renkli kişiliğiyle Denizlililer’in yakından tanıdığı Yılmaz, beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Kısa süre önce bir televizyon kanalındaki yarışma programına katılıp Nasrettin Hoca gibi eşşeğe ters binen Yılmaz’ın ölüm haberi, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. Yılmaz’ın cenazesinin yarın Denizli’de toprağa verileceği belirtildi.