TOKAT'ın Turhal İlçesi'ndeki atlayışı sırasında kontrolünü yitirdiği yamaç paraşütüyle 500 metre yükseklikten kayalıklara çakılarak ölen 25 yaşındaki Cenay Altıntaş, memleketi Denizli'de toprağa verildi.
Turhal İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde bulunan 1200 metre yüksekliğindeki Mercimek Tepesi'nde, 73 sporcunun katılımıyla 'Mercimek Tepe Xc Open 2014' isimli Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya katılan Cenay Altıntaş, cumartesi günü atlayışını gerçekleştirdi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Havacılık Kolu Yamaç Paraşütü Topluluğunda görevli Altıntaş, bir süre sonra rüzgarın da etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybetti. Bu sırada yedek paraşütünü açamayan Altıntaş, 500 metre yükseklikten kayalıklara çakılarak yaşamını yitirdi.
Ege Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden geçen haziran ayında mezun olan Altıntaş'ın cenazesi, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Cenay Altıntaş'ın cenazesi memleketi Denizli'ye getirildi.
ANNENİN SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI
Ulu Camii'de öğleleyin kılınan cenaze namazına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, baba Fatih Altıntaş, anne Kezban Altıntaş, yakınları ve arkadaşları katıldı. Oğlunun cenaze namazı kılınırken "Gençler tehlikeli sporlar yapmasın, başka analar ağlamasın" diyerek gözyaşı döken anne Kezban Altıntaş, yürekleri dağladı. Cenaze namazı sonrası Cenay Altıntaş'ın cenazesi Servergazi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenay Altıntaş'ın 5 yıldan bu yana yamaç paraşütü sporu ile ilgilendiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI