DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Şırnak ve Mardin’de kurulacak konfeksiyon atölyeleri için 44 dikiş makinesini bu kentlere gönderdi. Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri kadınlar kolunu iptal ettiği zaman, bu önemli günü daha güzel kutlayacağız” dedi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de, “Çocuk gelin olmasın istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlar çalışsın, istihdama, üretime katılsın istiyoruz” diye konuştu.
DENİB binasında düzenlenen Şırnak ve Mardin’e dikiş makinası gönderme törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, AK Parti’li Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda davetli katıldı.
Şırnak’ta kurulacak tekstil atölyesine 21, Mardin’in Kızıltepe İlçesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde kurulacak olan tekstil atölyesine de 22 dikiş makinesi, TIR ile gönderildi. Makinaların gönderilmesi töreninde konuşan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, özel bir projede yer almaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Kocasert, “Biz Denizlililer olarak bir taş ile bir kuş vurmayı sevmiyoruz. Gönderdiğimiz makinelerle birçok amaca hizmet edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde önemli bir sorun olan çocuk gelin olmasın istiyoruz. 11-12 yaşlarındaki kız çocular evlendiriliyor, bu durum kanayan büyük bir yara. Çözüm sürecinin parçası olmak istiyoruz. Omuz omuza bu topraklar için mücadele eden insanlar sevgiyle, emekle kucaklaşsın istiyoruz. 6’ıncı Bölge Teşviki ile Denizli, İstanbul ve İzmir’den o bölgeye kayacak olan konfeksiyon yatırımları için ara eleman yetiştirelim istiyoruz” diye konuştu.
GELECEĞE GÜVENLE BAKACAKLAR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, törende yaptığı konuşmada, Denizli’den gönderilen dikiş makinelerinin teşvik için önemli olduğunu söyleyerek, bölgedeki insanlara fırsat verilmesi durumunda, geleceğe güvenle bakacaklarını söyledi. Bakan Zeybekci, “Buralarda altyapı oluşturmadığımız sürece, buralarda iklimi olgunlaştırmadığınız sürece, teşvik ettiğimiz alanların zeminini oluşturmadığınız ve eğitimini vermediğimiz sürece bırakın 6’ıncı bölgeyi, 66’ıncı bölge bile olsa birşey değişmez. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kümeleşme ve meslekleşme olmalıdır. Meslek edinmiş eleman bulmak oralarda son derece zor. Disiplin ortamında çalışma alışkanlığıyla ilgili sıkıntı var. Çünkü, tarım ağırlıklı bir toplum. Öyle bir kültürden geliyorlar. Şu anda attığımız adım son derece önemli. Konfeksiyon atelyöleri bölgede eminim yüzlerce gence meslek öğretecek ve geleceğe güvenle bakacaklar. Çocuklarımızın çocuk yaşta evlendirilmelerine zorlanmasını da engelleyebiliriz” dedi.
“KADINLAR KOLU KALDIRILSIN”
Bakan Zeybekci, modern toplumlar seviyesine ulaşmak için Kadınlar Kolu’nu siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin kaldırması gerektiğini söyledi. Zeybekci, Dünya Kadınlar Günü ile ilgili verdiği mesajında, “Her zaman söylüyorum. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak güzel bir şey. Tüm dünya kutluyor. Ama ne zaman dünya kadınlar günü en güzel şekilde kutlanacak? Bizim ülkemizde bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında, tüm derneklerde kadın kollarının kaldırıldığı gün Kadınlar Günü daha güzel kutlanacak. Siyasi partilerde erkek kolları var mı da, kadın kolları olsun? Nereden başladığımızı da unutmamak lazım. Kadınlarımızın ticaret ve siyasi hayatına, bilim hayatına katılımları ile ilgili sıfır noktadan buralara geldik. Birçok alanda kadınlarımız erkekleri geçmiş durumda. Eminim siyasette, odalarda, sivil tolum kuruluşlarında da inşallah erkekler de yarışır duruma gelecekler. Siyasi partilerimiz, dünyanın bir çok modern ülkesinde olduğu gibi kadın kollarını iptal etmelidir” dedi.
Bu arada, Bakan Zeybekci ile eşi Ayşen Zeybekci ve beraberindeki heyet, Ayşegül Koyuncu'nun Buldan bezinden hazırlanan sergisinin de açılışına katıldı. Zeybekci, açılışın ardından Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne hareket etti.

FI.RÇ(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)