BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Denizli’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Osman Zolan’ın ismini açıkladı. Muhalefet kanadı, mevcut başkan Zolan’ın aday gösterilmesini sürpriz olmadığını belirtip, Başkan Zolan’a hem başarı diledi, hem de seçimlerin çekişmeli geçeceğini ileri sürüp gözdağı verdi.
2004 Yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkanlığını AK Parti’li Nihat Zeybekci kazandı. Zeybekci, 2008 yerel seçimlerini de kazandıktan sonra, 2011’de yapılan genel seçimlerde milletvekili seçildi. Denizli Belediye Meclisi oy çokluğu ile Osman Zolan’ı başkan seçti. 16 Mart 2011’den bu yana Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zolan, yerel seçimlerde partisinin adayı oldu. Partisinin yaptığı temayül yoklamasında ilk sırada çıkan Zolan’ın resmen aday olduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir’de açıklandı.
Denizli’de muhalefet kanadı Osman Zolan isminin sürpriz olmadığını söyledi. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Osman Zolan ismi bizim için sürpriz olmadı. Kendisinin aday gösterilmesini bekliyorduk. Zolan’a seçimler için şimdiden başarı diliyorum. CHP olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için tüm koşulları lehimize çevirmeye çalışıyoruz. Rakibimizin Zolan ya da başkası olması çok önemli değil. Denizli Belediye Başkanlığı’nı bu kez CHP kazanacak ve sosyal demokrat anlayış Denizli’de egemen olacak” dedi.
MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri de, Zolan’ın aday gösterilmesini beklediklerini belirterek, “Denizli’de ilk adayı MHP belirledi. CHP’nin henüz adayı belli değil. AKP beklediğimiz gibi Osman Zolan isminde karar kıldı. Zaten biz de Zolan’ın aday olmasını bekliyorduk. MHP olarak seçimlere iddialı hazırlanıyoruz. MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ali İpek güçlü bir isim. Güçlü kadromuz ve adayımızla seçimi kazanacağız” diye konuştu.
Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ise, parti teşkilatının da temayül yoklamasında Osman Zolan’dan yana tavır aldığını hatırlatıp, “Nihat Zeybekci 2004-2011 yılları arasında belediyecilik hizmetlerinde destan yazdı. Bayrağı devralan Osman Zolan, hizmet destanını devam ettirdi. Denizli Ak Parti anlayışıyla Avrupa kenti haline geldi. Denizlililer yetkiyi Mart 2014’te yine Ak Parti’ye verecektir” dedi.