DENİZLİ Emniyet Müdürü Zeki Bulut, geçen salı günü, bir otomobilin ön kaputu üzerindeki Atatürk resmi çıkartmasının sökülmek istenmesinin ardından polislerle kalabalık arasında çıktığı iddia edilen gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Trafik polislerinin otomobilin ön camındaki reklamı söktürmek istediğini söyleyen Bulut, 2 kişinin kalabalığı kışkırttığını ileri sürdü.
Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, kameraların görüntü almasını istemedi. Serdar Şenocak’ın kullandığı ön kaputu üzerinde Atatürk resminin çıkartması bulunan 09 ZC 224 plakalı otomobilin ön camı üzerinde reklam yazısı olduğu gerekçesiyle durdurulduğu görüşünü savunan Zeki Bulut, aynı otomobille ilgili daha önce de egzoz gürültüsü nedeniyle bazı kişilerin silahla ateş açıldığını düşünerek ihbarda bulunduğunu, aynı otomobilin trafikte tehlikeli seyrettiği iddiasıyla iki kez de ihbar aldıklarını ileri sürdü. Bulut, trafik polislerinin otomobilin ön camındaki reklamı söktürmek istediğini, Atatürk resmi çıkartmasıyla ilgili bir taleplerinin olmadığını da savundu.
'KALABALIK KIŞKIRTILDI'
Otomobilde yapılan kontrollerde ön camda reklam yazısı ile camlarının filmli olduğunun görülmesi üzerine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 26/2 maddesince araç sürücüsüne aracındaki reklamların ve camlardaki filmin sökülmesi gerektiğinin söylendiğini savunan Bulut, uygulama noktasında iki kişinin kalabalığı kışkırttığını öne sürdü. Bulut, şunları söyledi:
"Araç sürücüsü herhangi bir itiraz ve karşılık vermeden, kendi imkanları ile ön camda bulunan reklamı söktü. Araçta başka eksikliklerin olup olmadığı incelenirken, olayın hiçbir şekilde tarafı olmayan ve yoldan geçtiği düşünülen 2 kişi, görevlimize müdahale ederek, araç kaputunun üstünde bulunan Atatürk resminin sökülmeye çalışıldığını farz ederek görevlimize Atatürk düşmanlığı yapan tavırları olduğunu söyleyerek yüksek sesle, sözlü sataşmada bulunmuştur. Görevlimizin Atatürk resmine hiçbir müdahalesi olmadığı halde, bir şahıs 'Atatürk düşmanlığı yapmaya ne gerek var, Doğu’da Apo resimlerine, bayraklarına bir şey demiyorsunuz' diye söylemlerle ilimizin en işlek caddelerinden biri olan Doktorlar Caddesi’nde bulunan normal halk kalabalığını kullanarak yoğunluk oluşturup diğer vatandaşları polise karşı kışkırtıcı söylem ve davranışlarda bulunduğu gözlemlenmiştir. Bu sırada çevredekilerin bir siyasi partinin eski ilçe yönetiminden olduğunu söylediği bir kişi, Atatürk karşıtı olduğumuz ile ilgili söylemlerde bulunarak kalabalığı provoke etmeye çalışmıştır. Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli amirlerin olay yerindeki seyirci kalabalığa konuyu anlatmaları üzerine herhangi bir arbede ve müdahale olmadan kalabalık ve görevli polisler çok kısa sürede normale dönmüşlerdir. Bahse konu araç ve şahıslar, kalabalığın provoke olmaması için ceza işlem uygulanamadan olay yerinden gönderilmiştir."
'POLİS, YEMİNİNE SADIKTIR'
Trafikte modifiye edilmiş araçlardan dolayı rahatsız olan vatandaşların '155 Polis İmdat' ihbar hattına 71 şikayet ihbarında bulunduğunu savunan Bulut, trafik polisleri tarafından aracında görüşü engelleyecek süs-film cam olan 29 sürücüye, teknik değişiklik, abartı egzoz olan 21 sürücüye, polisin 'dur' ikazına uymamaktan 44 sürücüye, gürültülü araçtan 18 sürücüye, kamunun huzurunu bozacak şekilde araç kullanmaktan 151 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulandığını söyledi.
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Türk polisinin mezuniyet töreninde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına yemin ederek görevine başladığını, polisin yeminine sadık kalarak görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini de söyledi.
YAŞANAN TARTIŞMA GÖRÜNTÜLENDİ
Denizli’de geçen salı günü, polisle vatandaşlar arasında yaşanan ve bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde ise polisin Atatürk resmi çıkartmasının kaldırılmasını bunun yerine bir başka çıkartmanın olması durumunda da aynı şekilde bir talepte bulunulacağını belirtmesi açıkça görülüyordu.