DENİZLİ Belediyesi, 137’nci kuruluş yıldönümünü eski başkanlarının da katıldığı törenle kutladı.
Denizli Belediyesi önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, eski belediye başkanları Ali Aygören, Ali Marım, Ziya Tıkıroğlu, Hasan Gönüllü ve Ali Dartanel, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile belediye çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Zolan, eski başkanlarla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Denizli Belediyesi'nin hizmet anlayışıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok belediyeye örnek olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "1876 yılında kurulan ve bugün 137. yılını kutladığımız Denizli Belediyesi hizmet kalitesini sürekli arttırarak Türkiye'nin en seçkin belediyeleri arasında yerini almıştır. 137 yıl boyunca şehrimizin her türlü ihtiyacını karşılayan, alın terini bu topraklara akıtan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan başkanlarımızı da rahmet ile anıyorum" dedi.
Belediyelerinin insan odaklı yönetim anlayışında olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Kurulduğumuz ilk yıllarda mütevazi bir belediye yapısı ve sınırlı bir hizmet anlayışı varken bugün çok yol kat edildi ve hizmet anlayışı da değişti. Bugün Denizli'de yaşamak ayrıcalıksa bunda herkesin emeği var. 137 yılda binlerce insanımız, belediye çatısı altında Denizlimiz için emek harcamıştır. Atatürk, Denizli’ye geldiğinde 'Denizli büyük bir köy' demişti. Şu an gelinen noktaya baktığımızda çehresi değişen Denizli büyük köy olmaktan çıkıp büyük şehir haline gelmiştir. 18 ilçe olmak üzere 20 belediye ile hizmet üretmeye devam edecektir"diye konuştu.
Belediye önündeki törenin ardından Zolan ve eski başkanlar Asri Mezarlık’a gidip vefat eden belediye başkanlarının mezarlarını da ziyaret etti.