Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ Barosu, 30 Marat Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin özgür, adil ve demokratik biçimde yapılması amacıyla 'Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu' kurdu. Baro Başkanı Müjdat İlhan, Avukatlık Kanunu’nun 76’ncı Maddesi gereği hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın baroların görevi olduğunu belirterek, kurulu bu yetki çerçevesinde kurduklarını söyledi.
Denizli Baro Başkanı Müjdat Ilhan, seçimlerin huzur içinde, şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerin sandıklarda oylarını kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi için anında müdahale edebilmek amacıyla 'Seçim Hukuku ve Seçim Danışma Kurulu' ile yurttaşlarımızın yanında olmaya karar verdiklerini belirtti. İlhan, “Baromuz yönetim kurulu üyelerimizin tamamı, bu kurul üyesi olarak görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir” dedi.
Bu hattın, siyasi partilerden sandık görevlilerine ve diğer vatandaşlara kadar herkesin karşılaştığı sıkıntının çözümü için pazar günü 24 saat boyunca açık olacağını ve arayan kişilerin sorularının cevaplandıracağını belirten İlhan, “Seçmenlerimiz, sorunlara ilişkin oluşturulan 0 258 261 29 48 numaralı telefonla da seçim hukuk ve danışma kuruluna ulaşabilecek ve sorunlarını şikayetlerini iletebilecek” diye konuştu.

RÇ (İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)