TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Denizli’nin başarısı bakanlıkla taçlandırılsın. Tüm Denizli’nin beklentisi bu yönde” dedi.
Denizli Ticaret Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Necdet Özer, kent ekonomisinin geçen yıla oranla daha da geliştiğini, ihracatının, kasım ayı sonu itibariyle 2 milyar 498 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Kentten ihracatın da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3 artış gösterdiğine dikkat çeken Özer şunları söyledi:
“İhracat konusunda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İstihdamda artış var. 2012 yılında 175 bin 183 olan çalışan sayısı 190 bine ulaştı. Enerji ve imalat sektöründe ciddi yatırımlar yapılıyor. 5084 sayılı Teşvik Yasası, Denizli’nin aleyhine olsa da bu kentin girişimci insanları 2014 yılında organize sanayi bölgelerine ciddi yatırımlar yapacak. İhracattaki başarısını tescilleyen Denizli, 2014 yılında adından yatırımlarla söz ettirecek ve parlayan yıldız olmaya devam edecek. Denizli’nin sadece ekonomik yönden değil, siyaseten de beklentileri yüksek. Denizli’nin başarısı bakanlıkla taçlandırılsın. Tüm Denizli’nin beklentisi bu yönde.”