BURSA’da, sokak hayvanlarının korunması amacıyla Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün kediler için yaptırılan 11 kedi evinden biri Mudanya İlçesi Güzelyalı sahiline konuldu. 18 kediyi alabilen 3 katlı kedi evi, bölgede yaşayan hayvansever Rüya Parsak'a teslim edildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü, sokak kedilerinin özellikle kış aylarında barınmalarının sağlanması ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 11 kedi evi yaptırdı. Kedi evlerinden birinin gönderildiği Mudanya Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü tripleks villa şeklindeki barınağı insanların yoğun olarak bulunduğu Güzelyalı sahil şeridine monte etti. 18 kedi kapasiteli villaya yerleşen sokak kedilerinin yiyecek ve su ihtiyaçları da buradan karşılanacak. Güzelyalı sahiline konulan kedi evinden hayvansever ev kadını Rüya Parsak sorumlu olacak ve kedilerin ihtiyaçlarını karşılayacak.
Mudanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Aktürk, bakanlık tarafından yapılan kedi evlerinin çok beğenildiğini belirterek, "Belediye olarak aynı modelden birkaç tane daha yaptırıp, sahil şeridinin değişik noktalarına koyacağız" dedi.
Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu da proje için Orman ve Su işleri Bakanlığı’na teşekkür ederek belediye olarak kedilerin yanı sıra sokak köpekleri için de projeler geliştirdiklerini ve sokaklara su ve yem kutusu yerleştirdiklerini sözlerine ekledi.