Ergün AYAZ/KANDIRA (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'ndeki Sarısu Sahili'nden zıpkınla balık avlamak için geçen salı günü girdikleri denizde kaybolan iki kişiden 40 yaşındaki Kadir Işık'ın bugün cesedi bulundu. 45 yaşındaki Mahmut Atalan ise aranıyor.
Yıllardır zıpkınla balık avlayan Kadir Işık ve Mahmut Atalan'ın salı sabahı girdikleri denizden bir daha dönmemeleri üzerine arama çalışması başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Önleme Timleri zodyak botlar ve dalgıç ekipleri bölgede arama çalışmaları yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Deniz Arama Kurtarma dalgıçları bu bölgedeki tüm mağaraları da didik didik etti, ancak bir sonuç alınamadı.
IŞIK'IN CESEDİ SAHİLE VURDU
Arama çalışmaları devam ederken, Kadir Işık ve Mahmut Atalan'ın denize girdikleri yerden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kefken Adası sahilindekiler su yüzüne çıkan bir ceset görüp yetkililere haber verdi.
Hemen bölgeye giden ekipler Kadir Işık'a ait olduğu belirlenen ceset, Kerpe Limanı'na zodyak botla çıkartıldıktan sonra Kandıra Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Mahmut Atalan'ı arama çalışmaları sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI