ZONGULDAK'ta, kent merkezine birkaç yüz metre uzaklıkta denize akan atıksu kirliliğe yol açtı. Restoran ve kafelerin de bulunduğu alanda denizin rengini değiştirerek kötü kokuya da neden olan kirlilik tepki çekti.
Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Bahçelievler Mahallesi'ndeki kanalizasyon borularından birinde tıkanıklık veya patlama gibi bir sıkıntı oluşması sonucu atık suyun denize akmış olabileceğini söyledi. Kanalizasyon sorununun yıllardır tam alarak çözülemediğini belirten Gürbüz, "Atık Su Arıtma Tesisi yapıldıktan sonra bütün kanalların birleşip arıtma tesisine ulaştığını düşünüyorduk. Ama burada bir  patlama olduğunu düşünüyorum. Çünkü akan kanalizasyon. Gerçekten kötü bir koku var. Daha önce de burada büyük bir kanal vardı. Bahçelievler Mahallesi'nin  kanalizasyonu buradan Karadeniz'e akıyordu. Sanırım yine aynı yerde bir sıkıntı oldu ve acilen ilgilenilmesi gerekiyor" dedi.
Kanalizasyon sorunu nedeniyle 25 yıldır Zonguldak'ta denize girmediğini ifade eden Gürbüz, şöyle konuştu:
"Birçok yerde kaçak var, bağlanmayan borular var. İnsanların yıllardır bu konularda uyarılmadığını biliyoruz. Hatta ölçümleri ciddi şekilde açıklanmıyor. Burada bir sorun varsa yetkililerin vatandaşa açıklayıp en azından uyarması gerekiyor. Acil çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bu az bir akıntı değil. Umarım bu olayı dikkate alırlar ve çamur olmadığını görürler. Çünkü burası fena halde kokuyor."
Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ise denizdeki kirliliğin kanalizasyondan kaynaklanmadığını ileri sürdü. Başkan Akdemir, "Yağmur yağdığı zaman suyla birlikte akan sarı toprak rögarı kapatıyor. Rögar aracılığıyla da bu sarı toprak denize akıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI