Sinan HARMANCI/AMASYA, () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tatil yaparken denizde boğulan Ankarasporlu futbolcu 20 yaşındaki Sedat Yüce'nin cenazesi, memleketi Amasya'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Ankarasporlu yöneticiler, futbolcular, Samsunsporlu yöneticiler ile çok sayıda kişi katıldı.
Antalya'nın Alanya İlçesi Konaklı Mahallesi'ndeki bir otelin plajında geçen perşembe günü 3 arkadaşıyla serinlemek için denize giren Ankarasporlu futbolcu Sedat Yüce, dalgalı olan denizde gözden kayboldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Alanya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, denizde bir süre arama yaptı. Ancak hava şartlarının uygun olmaması üzerine arama çalışmalarına son verildi. Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 dalgıç, milli futbolcuyu bulmak için dün sabah tekrar arama yaptı. Ve kısa sürede Sedat Yüce'nin cesedine ulaştı. İncelemenin ardından Yüce'nin cesedi morga kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından da milli sporcunun cenazesi memleketi Amasya'ya gönderildi.
Sedat Yüce'nin cenazesi, bu sabah ilk önce evinin önüne getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik istendi. 50 yaşındaki babası İsmet Yüce, 48 yaşındaki annesi Arife Yüce ve abisi 23 yaşındaki Samet Yüce ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı aileyi yakınları ve milli sporcunun takım arkadaşları tesilli etti.
Ardından cenaze Sultan Beyazıt camisine götürüldü. Burada yapılan törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomak Tekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Levent Şahin, Samsunsporlu yöneticiler ve futbolcular, Ankarasporlu yöneticiler ve futbolcular, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Sedat Yüce'nin cenazesi Kızılca Köyü mezarlığına götürülerek defnedildi.
MİLLİ FUTBOLCUNUN İLK HOCASI: GELECEĞİN GÖKHAN GÖNÜL'Ü OLABİLİRDİ
Cenazeye katılan, milli sporcuyu keşfeden ve ilk antrenörü olan Amasyaspor Kulübü’nün o dönemki teknik sorumlusu Rasim Tufanoğlu, Sedat Yüce’nin geleceği parlak bir sporcu olduğunu söyleyerek, "Ben onu sağ bek olarak keşfettim, daha sonra da o hedef doğrultusunda futbol hayatına devam etti. Geleceğin Gökhan Gönül’ü olabilecek yeteneğe sahipti. Ama ömrü yetmedi. Allah ailesine, yakınlarına sabırlar versin" diye konuştu.
2004 yılında Amasyaspor'da futbol yaşamına başlayan Sedat Yüce, 2006 yılında Amasya Gençlikspor'a transfer oldu. Ardından 2010 yılında Samsunspor'un alt yapısına geçti. 3 yıl burada kaldıktan sonrada 2013 yılında Ankaraspor ile profesyonel futbol hayatına geçiş yaptı. Daha sonra Keçiörengücü'ne kiralık olarak gönderilen Yüce, 5 kez U-19 Milli Takımı’nda forma giymişti.

SH(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)