EGE Denizi'nin uluslararası karasularında 6 - 9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Deniz Aslanı- 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili icraatı öncesinde, basın brifingi verildi.
Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, tatbikatta, hem Türk Arama Kurtarma Bölgesinin mevcudiyetini ve bu alanda Türkiye'nin her türlü arama kurtarma faaliyetini icra edebileceğini uluslararası camiaya duyurmak hem de, uygulama sırasında meydana gelebilecek aksaklıkları tespit ederek giderilmesinin sağlanmış olacağını dile getirdi.
Deniz Aslanı- 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı öncesinde, İzmir Subay Orduevi ek binası konferans salonunda, basın mensuplarına fiili icraat öncesinde gazete ve televizyonlar muhabirlerine brifing verildi. Deniz Kıdemli Yüzbaşı Tamer Alpul'un sunumunun ardından, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, tatbikatla ilgili brifingi verdi. Tatbikatın iki safhada yapılacağını söyleyen Yılmazarslan, ilk safhada batmakta olan bir yolcu gemisine yardım edileceği, ikinci safhada ise bu kez de deniz uçağından gelen acil durum sinyaliyle uçakta arama kurtarma faaliyetinin yürütüleceğini dile getirdi.
Tatbikatta, hem Türk Arama Kurtarma Bölgesinin mevcudiyetini ve bu alanda Türkiye'nin her türlü arama kurtarma faaliyetini icra edebileceğini uluslararası camiaya duyurmak hem de, uygulama sırasında meydana gelebilecek aksaklıkları tespit ederek giderilmesinin sağlanmış olacağını dile getiren Yılmazarslan ayrıca, gemiden ve uçaklarda kullanılan uydulara acil durum sinyali veren cihazları da tanıttı. Bu cihazlardan gidecek olan sinyaller sonrasında, ara kurtarmada görevli bir fırkateyn, 2 arama kurtarma gemisi, 2 uçak ile 3 helikopter, 6 da bot görev yapacak. Son teknoloji ile donatılmış olan 'TCSG Umut' ile 'TCSG Güven' gemileri ilk kez bir tatbikatta görev almış olacak. Tatbikatın yarınki bölümü basına açık yapılacak.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)